CUBA !! CARA MUDAH DAN TERBUKTI BERKESAN MENGATASI SELESEMA, BATUK SERTA DATANG BULAN !!! TOLONG SHARE INFO INI..

CUBA !! CARA MUDAH DAN TERBUKTI BERKESAN MENGATASI SELESEMA, BATUK SERTA DATANG BULAN !!! TOLONG SHARE INFO INI..

Bila Masuk musim hujan, masalah-masalah kesihatan seperti selesema serta batuk sering hampiri. Pola makan serta penentuan menu yg tidak sihat boleh juga bikin anda mudah sakit perut.

Untuk anda yang terdedah diserang penyakit-penyakit diatas, umumnya anda lebih pilih untuk pengambilan ubat-ubatan kimia kerana tidak ingin menderita lebih lama, bukan? Tentu saja, cara itu tak disyorkan.

Cuba berpindah ke beberapa cara yang lebih alami untuk menangani permasalahan kesihatan anda. Seperti langkah simpel di bawah ini yang dengan cara berkesan boleh membantu mengatasi flu, batuk, sakit perut, bahkan juga kesakitan h ** d yang menyiksa anda.

selesema

Langkahnya cukup mudah, anda cuma perlu menenggelamkan bola kapas dalam alkohol 50 peratus. Lalu, letakkan bola kapas pada butang perut anda. Supaya melekat dengan prima, tutup bola kapas memakai beg plastik, kasa pembalut atau kain lantas rekatkan memakai plaster atau lakban.

Langkah tradisional itu terbukti sangat bermanfaat untuk relaksasi otot serta sakit. Anda boleh memakainya sesudah bekerja untuk mengendurkaan otot anda yang kaku supaya dapat berehat dengan baik. Bahkan, faedah terbesar dari penyembuhan alami itu boleh membantu anda mengatasi flu, sakit otot sampai keradangan.

Teknik penyembuhan itu jauh lebih selamat serta berkesan di banding umumnya ubat yang biasa anda pakai. Penyembuhan itu bagus juga untuk anak-anak yang terdedah pada penyakit umum, kerana cara ini betul-betul selamat tak seperti ubat yang lain yang boleh merosakkan system didalam badan.

Anda boleh juga memakai penyembuhan itu untuk meredakan kesakitan h ** d. Cukup hanya berbaring, lantas tekan bola kapas yang telah diletakkan pada pusat anda dengan lembut.

Tidak hanya ini, cara ini dapat juga menyembuhkan sakit perut serta mencegah mabuk perjalanan. Untuk meningkatkan keberkesanan, taburkan sedikit garam pada kapas sebelum anda menempatkannya di pusat anda.

Sumber: Healthy Recipe Home

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

2 Comments