INILAH 32 TANDA-TANDA BAHAWA ANDA MEMPUNYAI KEKURANGAN MAGNESIUM !! ((MOHON KONGSIKAN))

INILAH 32 TANDA-TANDA BAHAWA ANDA MEMPUNYAI KEKURANGAN MAGNESIUM !! ((MOHON KONGSIKAN))

Yang akan berfikir bahawa ketiadaan hanya satu nutrien boleh mempunyai kesan besar ke atas kesihatan keseluruhan?

32-Signs

Diet Amerika berubah secara drastik sejak beberapa tahun, yang telah menyebabkan peningkatan masalah kesihatan yang boleh sukar dilihat lebih awal. Kekurangan nutrien tertentu telah menjadi sangat biasa, daripada magnesium yang adalah yang paling biasa.

Pada masa kini, ia telah menjadi lebih sukar untuk mendapatkan magnesium dari sumber makanan, yang benar-benar buruk jika kita mengambil kira hakikat bahawa magnesium adalah mineral penting dalam metabolisme manusia.

KENAPA IANYA BEGITU SUKAR UNTUK MENDAPATKAN MAGNESIUM CUKUP?

Sebelum ini, ia telah menjadi lebih mudah untuk mendapatkan dos yang disyorkan daripada magnesium secara harian. Malah, pengambilan produk adalah cukup untuk membekalkan anda dengan magnesium yang anda diperlukan. Tidak seperti hari ini, magnesium telah tersebar luas di tanah tahun yang lalu. Hakisan dan amalan perladangan moden mengambil tol mereka, meninggalkan jumlah kecil magnesium dalam tanah.

Satu lagi sebab bagi kekurangan magnesium adalah hakikat bahawa orang mengambil diet yang tidak sihat dan jarang makan makanan seperti kacang, biji benih, ikan kembung, kacang dan sayuran berdaun yang gelap, di mana kesemuanya adalah sangat baik sumber magnesium.

32 TANDA-TANDA BAHAWA ANDA MEMPUNYAI KEKURANGAN MAGNESIUM

1. kebimbangan
2. asma
3. darah beku
4. usus penyakit
5. kalsium kekurangan
6. kekeliruan
7. sembelit
8. cystitis
9. kemurungan
10. kesukaran menelan
11. pening
12. keletihan
13. isu-isu kesuburan/bersalin: mendapat atau tetap hamil, preeclampsia, preterm buruh
14. tekanan darah tinggi
15. tengah-tengah isu-isu
16. hipertensi
17. berlakunya hypoglycaemia
18. insomnia
19. hati dan buah pinggang penyakit
20. kehilangan ingatan
21. Migrain
22. otot kejang
23. loya
24. osteoporosis
25. personaliti perubahan: sering menyerupai simptom kebimbangan, kemurungan dan gangguan mood lain
26. kalium kekurangan: boleh menyebabkan kehausan melampau, retensi cecair dan cepat marah
27. Raynaud Sindrom: boleh menyebabkan sejuk jari atau jari kaki, warna perubahan kulit disebabkan oleh perubahan suhu dan kebas di extremities
28. pernafasan kesukaran
29. sawan
30. gigi reput
31. gegaran
32. jenis II, penyakit kencing manis

BAGAIMANA UNTUK MENGATASI MASALAH INI?

Seperti yang dinyatakan di atas, magnesium adalah faktor penting dalam metabolisme manusia dan ianya digunakan ia lebih 300 proses tubuh dan tindak balas kimia. Oleh yang demikian, kekurangan magnesium negatif menjejaskan kesihatan keseluruhan.

Cara terbaik untuk meningkatkan pengambilan magnesium anda adalah untuk mengambil lebih banyak makanan kaya dengan magnesium, seperti yang disenaraikan di atas. Pilihan lain adalah untuk mengambil suplemen yang mengandungi tambahan, memastikan anda memilih suplemen yang baik untuk anda, kerana sesetengah daripada mereka mengandungi pengisi dengan tiada nilai pemakanan.

Banyak orang sarankan MULTIpro wanita, kerana ia memenuhi keperluan pemakanan lain juga, seperti iodin, biotin, zink, kromium, vitamin B1 dan vitamin A.

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...