INILAH 6 TANDA-TANDA ANDA TERSERANG PENYAKIT GLUTEN YANG SERING ORANG ABAIKAN !!! (((SEBARKAN)))

INILAH 6 TANDA-TANDA ANDA TERSERANG PENYAKIT GLUTEN YANG SERING ORANG ABAIKAN !!! (((SEBARKAN)))

Konon bahawa sebahagian besar orang yang mempunyai intoleransi gluten tidak akan pernah didiagnosis dan bahawa sebanyak 15% orang Amerika mempunyai beberapa jenis sensitiviti gluten atau sikap tidak bertoleransi, jika tidak penyakit celiac. Adakah anda salah satu dari mereka? Berikut adalah 7 tanda-tanda halus untuk mencari:

7-Signs-Of-Gluten-Intolerance-Everyone-Ignores

1. Keratosis Pilaris

Atau dikenali sebagai “kulit ayam” yang umum dijumpai di belakang lengan dan paha anda adalah hasil daripada kekurangan asid lemak disebabkan oleh gluten merosakkan usus.

2. Sakit Kepala

Migrain dan sakit kepala terus-menerus adalah tanda berpotensi lain dari intoleransi gluten. Mereka juga boleh menjadi tanda-tanda dehidrasi dan gangguan lain. Lihat doktor jika sakit kepala anda tidak berhenti.

3. Penyakit Autoimun

Tentu saja tidak dalam semua kes, tetapi dalam beberapa kes, tiroiditis Hashimoto, rheumatoid arthritis, ulser kolitis, Lupus, Scleroderma, Multiple Sclerosis, dan Psoriasis telah dijumpai berakar pada intoleransi gluten.

4. Masalah Pencernaan Rutin

Gas, cirit-birit, kembung, dan sembelit yang berlaku seolah-olah tanpa sebab merupakan salah satu tanda yang paling jelas. Sembelit merupakan tanda umum dari intoleransi gluten pada anak-anak.

5. Pusing

Pusing dan perasaan kehilangan keseimbangan belum tanda lain dari intoleransi gluten.

6. Keletihan kronik

Keletihan kronik boleh disebabkan oleh sesuatu yang mudah untuk memperbaiki kekeringan dan separah H! V. Jika anda mempunyai keletihan kronik, melihat doktor tentang hal itu. Keletihan, kabus otak, dan merasa lelah terutama selepas makan yang mengandungi gluten adalah penunjuk yang jelas lain.

7. Fibromyalgia

Beberapa orang didiagnosis dengan Fibromyalgia dan keletihan kronik benar-benar mempunyai intoleransi gluten tapi tidak menyedarinya. Jika anda telah didiagnosa, mempertimbangkan gluten sebagai penyebab yang berpotensi.

Bila anda suka artikel ini, sila share kepada rakan FACEBOOK, TWITTER dan GOOGLE + anda.

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...