LIHAT INI !! INI BUKTINYA KALAU BATERI MAINAN ANAK-ANAK MEMPUNYAI KESAN YANG SANGAT MENGERIKAN !! TOLONG BAGIKAN BIAR MAKIN LEBIH BANYAK YANG WASPADA..

LIHAT INI !! INI BUKTINYA KALAU BATERI MAINAN ANAK-ANAK MEMPUNYAI KESAN YANG SANGAT MENGERIKAN !! TOLONG BAGIKAN BIAR MAKIN LEBIH BANYAK YANG WASPADA..

Apakah para ibu pernah merasa cemas bila anak bermain mainan yang memakai bateri? Sepertinya kes seperti ini sangatlah jarang dipedulikan. Bahkan juga para ibu bapa sekarang ini seringkali membelikan anaknya mainan yang diisi bateri kerana boleh bergerak sendiri serta bercahaya hingga bikin anak lebih diam serta tenang.

6

Dan saat ini ibu bapa harus lebih tahu bila mainan anak yang mengandungi bateri sangat berbahaya terutama untuk kesihatan anak. Apalagi bateri mainan itu mempunyai saiz kecil jika tertelan tentu sangatlah berisiko fatal pada anak.

Cerita seperti ini pernah dialami oleh pemakai Facebook Sheena Briones Villanieva yang mengakui dianya mempunyai putra berumur 19 bln. dirumah. Ia ingin menguji sama ada benar bateri boleh membahayakan.

Dan ternyata dia juga menguji bateri mainan memakai bahan sosej. Ujian ini dikerjakan bateri kecil kedalam sosej untuk melihat apa yang terjadi pada daging giling tersebut dalam beberapa jam.

Hasilnya sungguh menakutkan di mana daging sosej berubah jadi hitam dalam dua jam lebih seperti tubuh yang membusuk.

Dari percubaan ini dapat difikirkan bagaimana bila bateri mainan in ditelan oleh anak. Boleh jadi nyawa anak yang menelan bateri mainan ini tak dapat diselamatkan nyawanya.

Nah, mulai saat ini jangan suka membelikan mainan anak yang ada bateri bila kamu lebih sayang sama anak.

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...