MENAKJUBKAN !! TERNYATA BELIMBING BULUH MAMPU MEMBUAT KULIT WAJAH KITA BERSERI DALAM WAKTU SEMALAM, KETAHUILAH BEGINI CARANYA..

MENAKJUBKAN !! TERNYATA BELIMBING BULUH MAMPU MEMBUAT KULIT WAJAH KITA BERSERI DALAM WAKTU SEMALAM, KETAHUILAH BEGINI CARANYA..

Wanita mana sih yang tidak ingin mempunyai kulit wajah yang putih serta bersih. Kulit yang bersih serta cerah pasti akan bikin muka kelihatan semakin cantik serta menarik. Pelbagai cara juga ditempuh untuk mendapatkan wajah yang putih, tidak jarang harga yang mahal juga perlu mereka bayar untuk bikin penampilan semakin cantik.

Ternyata ada salah satu cara semula jadi yang boleh anda cuba untuk tampil menarik dengan kulit putih Ladies. Anda boleh cuba memakai topeng belimbing wuluh. Apabila dimakan, belimbing wuluh dapat memberikan antioksida yang menjaga kulit dari radikal bebas serta membuatnya awet muda. Ini kerana belimbing wuluh mengandungi vitamin C serta vitamin A yang baik untuk kulit.

belimbing buluh

Kali ini Vemale bakal mendatangkan step by step untuk bikin serta mengaplikasikan masker belimbing wuluh untuk mencerahkan wajah cuma dalam waktu semalam saja. Check these out Ladies!

Bahan-bahan:

~ 10 buah belimbing buluh
~ air hangat

Cara Membuatnya:

1. Cuci bersih belimbing buluh.
2. Kisar sehingga lumat.
3. Tambah sedikit air hangat apabila terlalu kental.
4. Bersihkan muka dengan sabun pembersih wajah.
5. Sapukan di wajah.
6. Biarkan selama kurang lebih 10 minit.
7. Gosok kulit wajah supaya sel-sel kulit mati hilang serta wajah jadi lebih cerah dalam semalam.

Waktu yang pas untuk menggunakan topeng ini iaitu sebelum tidur. Kandungan flavonoid dalam topeng belimbing wuluh bakal menolong kulit mendapatkan kembali keadaan terbaiknya sehingga dapat tampil lebih cerah serta cantik berseri esok hari.

Bagaimanakah Ladies, sangat mesra di poket bukan? Lakukan selalu treatment semulajadi supaya kulit lebih sihat serta terhindar dari pelbagai masalah kulit yang berbahaya.

Selamat cuba!

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...