WAHAI ISTERI WAJIB BACA !! SAMBUTLAH SUAMI KETIKA PULANG DENGAN 6 CARA INI !! CARA NO 3 YANG PALING DISUKAI PARA SUAMI.. ((SEBARKAN))

WAHAI ISTERI WAJIB BACA !! SAMBUTLAH SUAMI KETIKA PULANG DENGAN 6 CARA INI !! CARA NO 3 YANG PALING DISUKAI PARA SUAMI.. ((SEBARKAN))

Apabila suami pulang ke rumah. Setiap suami yang pulang dari kerja ingin boleh berehat sesampainya di rumah.

Kehadiran isteri serta anak-anak yang mengasyikkan di rumah pasti boleh jadi pelebur kelelahannya sesudah bekerja seharian dengan pelbagai aktiviti serta permasalahan di dalamnya.

istri-cium-tangan-suami

Wanita idaman lelaki yang sebenarnya iaitu wanita yang boleh jadi pendampingnya yang menyejukkan hati di beberapa situasi atau kesempatan.

Berkaitan dengan hal tersebut, cubalah kita lihat sehari-harinya dalam rumah tangga yang kelihatan mudah, tetapi cukup bermakna dimata lelaki.

Cara istri menyambut suami waktu pulang kerja adalah detik-detik yang perlu di perhatikan.

1. Menaruh simpati

Hal pertama yang harus difahami seorang wanita adalah memahami dunia lelaki, yang perlu bekerja untuk menyara keluarga.

Bila wanita boleh memahami kedudukan lelaki yang sudah bekerja keras sepanjang waktu setiap harinya, jadi seseorang wanita akan lebih bisa memberikan rasa syukur serta terima kasih atas tanggung jawab yang dipikul suaminya.

Begitu, wanita akan berlaku lebih baik untuk tunjukkan rasa terima kasih serta penghargaan beliau.

2. Senyum manis

Senyum manis iaitu senjata paling ampuh untuk bikin hati lelaki berbunga-bunga. Usahakan untuk tidak menunjukkan raut muka yg tidak menyenangkan waktu suami pulang kerja.

Memanglah tak gampang jika ternyata di antara kedua-duanya sedang dalam masalah, terlebih bila permasalahan tersebut cukup berat.

3. Berpenampilan menarik

Wanita tidak perlu kelihatan sangat over dalam menyongsong kedatangan suami pulang kerja. Pakai baju, solekan muka, atau aroma yang bebrapa wajar saja.

Jangan lupa, kebanyakan lelaki lebih menyukai istrinya tampak alami di rumah. Tetapi, janganlah juga kelihatan sangat selengekan, misalnya menggunakan daster, rambut rawak-acakan, badan bau asap masakan, dsb.

Menjelang waktu kepulangan suami, persiapkan terlebih dulu agar anda tampak menyenangkan. Misalnya, mandi, bersolek secara wajar, menyisir rambut, memakai pakaian rumah yang bersih, serta sedikit semburan wangian atau handbody losyen.

4. Sediakan keperluan suami

Masa suami pulang, anda boleh sediakan peralatan mandinya, atau menghidangkan hidangan penyambut kedatangannya. Tak semua lelaki mempunyai kebiasaan yang sama.

Ada yang pulang kerja mau menikmati secawan kopi atau teh terlebih dulu, atau pulang dari kerja terus makan. Wanita biasanya lebih hafal dengan kebiasaan suaminya.

Jadi, siapkanlah bebrapa keperluan itu sebelum suami datang. Pastikan waktu suami pulang, anda boleh sediakan bebrapa keperluan dalam masa yang singkat atau tidak terlalu lama.

5. Biarkan suami berehat sejenak

Apa pun permasalahan yang sedang anda serta suami hadapi, usahakan janganlah melemparkannya masa suami baru sahaja tiba di rumah. Berikan ia masa untuk berehat seketika daripada aktiviti kerja sehariannya yang melelahkan. Janganlah lontarkan soalan-soalan yang boleh memancing pertengkaran.

6. Buat suasana rumah selesa serta menyenangkan

Menjadikan diri anda sebagai sosok yang menarik di mata suami, apalagi ketika suami pulang kerja serta capek.

Bukan hanya kecantikan fizikal yang di cari lelaki untuk dijadikan isteri.

Kecantikan dari dalam diri wanita nyatanya boleh lebih membuat lelaki terkagum-kagum serta lebih sering dirindukan.

Search Terms:

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...